May 02, 2013

Which cooker is your best?


Hi campers,

I have a quick question. Which materials of cooker do you have? Aluminium, stainless or titanium?
And please tell me why did you choose your cooker.
Well, I have aluminium and stainless cooker and normally using aluminium cooker with alcohol stove coz easy way. You know, aluminium has good thermal conductivity and cooking well also low price in the market.
Especially I would like to hear from titanium user, why did you choose it? I know titanium is lightest material but it has bad thermal conductivity and doesn't easy cooking, I think... It may best choice just for kettle.
Tell me your idea.

アウトドア愛好家、キャンパーの皆様

皆さんは普段どんなクッカーをご利用でしょうか?アルミ、ステンレスそれともチタン?
僕はアルミとステンレスのクッカーを持っていますが、普段使っているのはアルミです。アルコールストーブと一緒に使うことが多いのですが、熱伝導率の高さとあいまって、アルコールストーブでも十分な調理が可能ですし、手ごろな市場価格も魅力です。(もちろんガスストーブもガソリンストーブも持っていますが。笑)
そこで特にチタンクッカーをご利用の方にその理由をお伺いしたいですが、軽量で丈夫なのは分かるとして、その熱伝導率の低さを考慮するととても調理しやすいとはいえないと思うのですが。。お湯を沸かすくらいかな?
皆さんはどうお考えでしょうか?
あるいはどのような使い方をしているのでしょうか?
別に優劣をつけたいわけではなくて、使い方のアイディアを参考にさせていただきたいだけなので、それぞれのクッカーについて色々教えてくださると幸いです。

No comments:

Post a Comment

Fishing guide in Tokyo, 2020

SORRY, IT WILL BE CANCELLED FISHING TRIP IN 2020 SEASON. WE WILL MEET UP AGAIN AFTER CORONA-VIRUS WORLD! TAKE CARE FOR YOUR HEALTH. THANK...